Author Topic: Plugins dont show in DSP general plugins.  (Read 844 times)

cgadioli

  • Posts: 8
Plugins dont show in DSP general plugins.
« on: 17 Dec '21 - 17:45 »
I have installed xmplay 385 in Windows 10 home.
When i try to load some new plugins copied to xmplay folder, the plugins dont show in the DSP and general plugins list. Only appears Winamp DSP wrapper. Thanks for any help.  :(

saga

  • Posts: 2624
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #1 on: 17 Dec '21 - 17:52 »
Which plugins in particular do you try to load?

cgadioli

  • Posts: 8
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #2 on: 17 Dec '21 - 18:01 »
Hi saga,
This two. Taskbar Progress 0.3 and Web (and Android) Remote Control.
It works on another machine with Windows 10 PRO. I dont know if have any difference.

saga

  • Posts: 2624
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #3 on: 17 Dec '21 - 18:11 »
If it works on one PC but not the other it could mean that the Visual Studio runtime libraries are missing.
The taskbar progress plugin requires MSVCR120.DLL, part of the Visual Studio 2013 runtime: https://support.microsoft.com/en-us/topic/update-for-visual-c-2013-and-visual-c-redistributable-package-5b2ac5ab-4139-8acc-08e2-9578ec9b2cf1
The remote control plugin requires VCRUNTIME140.DLL, part of the Visual Studio 2015 runtime: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

cgadioli

  • Posts: 8
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #4 on: 17 Dec '21 - 18:26 »
i installed the two programs and don't work. i copied the folder which works on W10 Pro machine to W10 Home and no success... Any ideas? The drop down list stills with the default plugin... :(

cgadioli

  • Posts: 8
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #5 on: 17 Dec '21 - 18:32 »
See the print with situation... ::)

cgadioli

  • Posts: 8
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #6 on: 17 Dec '21 - 20:31 »
Any new ideas? :P

cgadioli

  • Posts: 8
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #7 on: 18 Dec '21 - 00:53 »
The solution for this problem is: Even having a 64 bits Windows, must install visual studio 2015 x86 package.

FB

  • Guest
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #8 on: 18 Dec '21 - 17:46 »
Winamp plugins are all 32-bits, so that's why it requires the x86 versions, good to know you solved it :) .

saga

  • Posts: 2624
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #9 on: 18 Dec '21 - 17:50 »
Not just Winamp plugins - XMPlay itself is 32-bit, hence all of its plugins and their dependencies must be 32-bit too.

cgadioli

  • Posts: 8
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #10 on: 20 Dec '21 - 12:42 »
Yes. Just in case i installed 32 and 64. Problem solved.

cgadioli

  • Posts: 8
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #11 on: 20 Dec '21 - 12:43 »
Thanks saga for show me the way. ;)

piovrauz

  • Posts: 1006
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #12 on: 5 Feb '22 - 16:06 »
I have this issue with the new coveart plugin, butI have those packages installed, both 32 and 64 bits.
Something else?

sveakul

  • Posts: 144
Re: Plugins dont show in DSP general plugins.
« Reply #13 on: 5 Feb '22 - 17:12 »
By design, the coverart plugin does not show in the list.