Author Topic: -play feature keeps playing same song  (Read 448 times)

temp1965

  • Posts: 1
-play feature keeps playing same song
« on: 2 Aug '21 - 22:41 »
Hi,

I was happily using version 3.7 but then I got the xmlibrary issue so I upgraded to xmplay v3.8527. The problem now is whenever I start the program in autoplay mode with -play at the end of my shortcut, it keeps starting with the same song. In version 3.7 it always randomly played a new song every time I started the program. Is there a fix for this or a fix for version 3.7 or perhaps a setting I'm missing? Thanks.

Michael Helman

  • Guest
-play feature keeps playing same song
« Reply #1 on: 5 Aug '21 - 17:54 »
Anyone???

Keltic Danor

  • XMPlay Support
  • Posts: 832
Re: -play feature keeps playing same song
« Reply #2 on: 6 Aug '21 - 08:34 »
I downloaded 3.7 and tried to reproduce your original behavior and I couldn't get XMPlay to play a random track with -play on 3.7 no matter what settings I had.
So I'm not sure how you got 3.7 to act like that in the first place.

Either way though if you have random checked it's probably reasonable to expect it to play a random song when you use the -play to launch it.  :)
« Last Edit: 6 Aug '21 - 09:01 by Keltic Danor »

Ian @ un4seen

  • Administrator
  • Posts: 23991
Re: -play feature keeps playing same song
« Reply #3 on: 6 Aug '21 - 13:54 »
I think the "-play" command-line option has always played the last open file without checking the random setting, so it's a bit puzzling if you did get a random song with XMPlay 3.7. Perhaps you meant that when you open a bunch of files from Windows Explorer, XMPlay would start with a random one of them? If so, XMPlay will sort them by filename by default but that can be disabled by turning off the "Auto-sort by filename (full path)" option in the "Integration" options page.

If that isn't it, please elaborate on what you would like to see the latest XMPlay doing.