Author Topic: note fades  (Read 6347 times)

saga

  • Posts: 2179
note fades
« on: 25 Jul '11 - 23:56 »
Ian,
it seems like IT note fades (i.e. "invalid" notes) are still not supported by MO3. I tried to encode an IT file, but after re-opening it, all note fades were lost. Can you pretty pleaaase fix the MO3 encoder so that it doesn't drop note fade commands anymore? This is really urgent...

Ian @ un4seen

  • Administrator
  • Posts: 20389
Re: note fades
« Reply #1 on: 26 Jul '11 - 14:34 »
Please upload a file to highlight/reproduce the problem with...

   ftp.un4seen.com/incoming/

saga

  • Posts: 2179
Re: note fades
« Reply #2 on: 26 Jul '11 - 15:00 »
Ok, I uploaded notefades.it/notefades.mo3 to demonstrate the problem. The problem is most noticeable in the last pattern, where the melodic instruments are supposed to be faded out (channels 15+), but instead they keep playing. You should be able to see the note fades in OpenMPT or Schism Tracker, and XMPlay handles them correctly as well - just MO3 cuts them off.
The MO3.exe I'm using is from 2008, which appears to be the latest version that's available on the MO3 page.

Ian @ un4seen

  • Administrator
  • Posts: 20389
Re: note fades
« Reply #3 on: 26 Jul '11 - 16:58 »
Thanks. It looks like the problem is gone with the latest code and a simple recompile is all that's needed, so here's an update to try...

   www.un4seen.com/stuff/mo3.exe

Let me know if you still have any trouble with it.

saga

  • Posts: 2179
Re: note fades
« Reply #4 on: 26 Jul '11 - 17:55 »
Alright, that looks a lot better. Thanks for the quick fix!