Author Topic: Linux/ARM Vorbis plays silence  (Read 260 times)

elan

  • Posts: 68
Linux/ARM Vorbis plays silence
« on: 13 Oct '22 - 03:09 »
Our users have reported Vorbis files playing in silence on a Raspberry Pi. You can find a sample file here ~ https://forums.plex.tv/t/plexamp-linux-headless-v4-4-0-vorbis-support/813413/2?u=elan

Ian @ un4seen

  • Administrator
  • Posts: 24792
Re: Linux/ARM Vorbis plays silence
« Reply #1 on: 13 Oct '22 - 16:01 »
I don't seem to be able to reproduce that here, but I didn't try the file in the link because it said I needed to login to download it, so perhaps there's something particular about that file. Please upload the file to have a look at here:

   ftp.un4seen.com/incoming/

Please also confirm what BASS version is being used, ie. the BASS_GetVersion value.

elan

  • Posts: 68
Re: Linux/ARM Vorbis plays silence
« Reply #2 on: 13 Oct '22 - 18:54 »
I uploaded the file here ~ ftp://ftp.un4seen.com//incoming/04%20-%20Strugglin'.ogg

BASS versions are:

Loaded FLAC plug-in version 2.4.4.5
Loaded OPUS plug-in version 2.4.2.1
Loaded APE plug-in version 2.4.2.0
Loaded MPC plug-in version 2.4.1.2
Loaded DSD plug-in version 2.4.1.2
Core version 2.4.16.7
Mixer version 2.4.11.0
FX version 2.4.12.5

Ian @ un4seen

  • Administrator
  • Posts: 24792
Re: Linux/ARM Vorbis plays silence
« Reply #3 on: 14 Oct '22 - 12:48 »
Strange, that OGG file is also playing fine on an RPi here (testing with the examples in the BASS package), in both armhf/hardfp and aarch64 flavours. Are you able to reproduce the problem yourself? If so, please try upgrading to BASS 2.4.17, and if that doesn't help then also try one of the BASS examples for comparison. If the BASS example is working, you can then compare its code with yours to hopefully find what's causing the problem.

elan

  • Posts: 68
Re: Linux/ARM Vorbis plays silence
« Reply #4 on: 15 Oct '22 - 20:36 »
Updating to v2.4.17.0 indeed fixed the playback issue, thank you!

Ian @ un4seen

  • Administrator
  • Posts: 24792
Re: Linux/ARM Vorbis plays silence
« Reply #5 on: 17 Oct '22 - 17:59 »
Good to hear that upgrading fixed the problem.